Popcoördinator

Popcoördinator voor de stad Weert; wat is dat?

Weert is een gemeente waar veel gebeurt op het gebied van popmuziek. Veel mensen maken muziek, hebben les, spelen in bandjes, er worden optredens, muziekfestivals en evenementen georganiseerd, er zijn muziekscholen en -praktijken, opnamestudio’s en dat alles in vele muziekstijlen. Dat is iets om trots op te zijn!
De taak voor de popcoördinator is om deze mensen met elkaar te verbinden, zodat er meer samengewerkt wordt wat ten goede komt aan de gemeenschap. Samenwerkingen tussen culturele instellingen, onderwijs, muzikanten en ook commerciële partijen. Het zichtbaar maken van het bestaande potentieel, maar ook het stimuleren en faciliteren van jong talent zijn belangrijke aandachtspunten. Daarnaast sta ik als popcoördinator ook klaar als aanspreekpunt om te ondersteunen bij nieuwe ideeën, het opschalen van projecten of het samen nog meer tot de kern komen van je evenement of initiatief. Mogelijkheden zien, verbinden en uitvoerend bezig zijn, dat is wat er in het takenpakket van de popcoördinator zit.

Per juni 2023 vervul ik, Linda Smeets, deze rol als popcoördinator van de gemeente Weert.
Door mijn andere werkzaamheden als zangeres, vocal coach, bewustzijnsontwikkelaar en ondernemer snap ik waar het om draait in de sector. In mijn rol als popcoördinator kan ik deze facetten bij elkaar laten komen om samen de popmuziek in Weert naar een hoger niveau te brengen!

Kan ik iets voor je betekenen, heb je vragen of wil je kennismaken; neem dan gerust contact met me op!

Linda Smeets
Popcoördinator gemeente Weert

Email: linda@weertcultuur.nl
Telefoon: 0613187883

 

Linda is sinds juni 2023 als popcoördinator met de volgende projecten bezig (geweest):

De popcoördinator is betrokken bij meerdere individuele hulp/ondersteunings-trajecten van lokale muzikanten.
Zoektochten naar muzieklessen, repetitieruimtes, carrièrevragen en meer.

Cultuurregio Noord Limburg
De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking van de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Mook en Middelaar, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert, ondersteund door de Provincie Limburg.
Popmuziek is één van de speerpunten van de cultuurregio.

Kindermuziekweek Weert
Het doel van de jaarlijks georganiseerde Kindermuziekweek is om kinderen van 0 tot 12 jaar op diverse plaatsen in de stad op een laagdrempelige wijze laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.
Samen met partners Muziekcentrum De Bosuil, Munttheater en RICK zetten we deze 10 dagen graag lokale bestaande initiatieven in de spotlight én proberen we zoveel mogelijk kinderen te bereiken om muziek luisteren/maken
te ervaren.

Huiskamerfestival
In 2023 vindt de 2e editie van het Huiskamerfestival plaats. Een samenwerking van de popcoördinator en Ambience Events.
Met het festival draagt Weert bij aan laagdrempelige kennismaking met de veelzijdige talenten van muzikaal Weert. Muzikanten worden in de gelegenheid gebracht zonder investeringen in allerhande presentatiezaken hun muziek aan publiek te laten horen. Anderzijds worden geïnteresseerden uitgenodigd te genieten van live vermaak in de eigen wijk, bij hun eigen buren en kennissen.

Kruisbestuiving Festival
Door de leerlingen van verschillende scholen samen, in verschillende samenstellingen, muziek te laten maken hoopt de organisatie meer onderlinge ‘kruisbestuiving’ te laten plaatsvinden en bruggen te slaan tussen de muziekeilandjes.
We hopen met het festival de muzikale horizon van de leerlingen én bezoekers te verbreden, interesse te wekken voor andere instrumenten en genres, maar bovenal om te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Het publiek hopen we een dag vol toffe muziek te geven, te inspireren en kennis te laten maken met live (pop)muziek én de muziekscholen in de regio.

Klassiek Concert
De oorsprong van vele muziekstijlen ligt in de klassieke muziek. Helaas horen we die muziek niet zo vaak. Daarom organiseren Sander Hoeben en ik samen een klassiek concert wat gratis toegankelijk is, aan het water van de passantenhaven, waarbij cross-overs zijn naar lichte muziek, denk aan opera zangers, pop zangers, dj, rap en dat allemaal samen met het kamerorkest.

 


Sander Hoeben-Driessen heeft van 2018-2023 als popcoördinator aan de volgende projecten gewerkt:

 • POPSTART, dé opstart naar een popster!
  In samenwerking met RICK krijgen middelbare scholieren een ‘crash-course’ popster: Eerst een aantal uren muziekles buiten school door externe docenten waarbij iedereen een instrument krijgt: drums, bas, gitaar, zang, percussie en meer. Ervaring is niet vereist.
  De leerlingen moeten naast een song instuderen ook zelf een videoclip maken bij het nummer.
  De eindpresentatie is een écht popconcert in poppodium De Bosuil voor ouders, vrienden en andere fans!

 

 • Muzikantenweekend Weert/Nederweert
  25 muzikanten uit de omgeving Weert/Nederweert vormen 4 nieuwe bands. Ze werken een weekend lang aan tenminste twee zelfgeschreven nummers om deze de laatste dag live te presenteren op het Cultureel Lint in de binnenstad van Weert.
  Het doel van het weekend is het aanjagen van muzikale vernieuwing, het uitbreiden van ieders muzikantennetwerk, het samenbrengen van lokale muzikanten en natuurlijk… speelplezier!

 

 • Kindermuziekweek Weert
  Het doel van de jaarlijks georganiseerde Kindermuziekweek is om kinderen van 0 tot 12 jaar op diverse plaatsen in de stad op een laagdrempelige wijze laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.
  Samen met partners Muziekcentrum De Bosuil, Munttheater en RICK zetten we deze 10 dagen graag lokale bestaande initiatieven in de spotlight én proberen we zoveel mogelijk kinderen te bereiken om muziek luisteren/maken te ervaren.
  In 2021 werden er onder andere 15 concerten op de schoolpleinen van lokale basisscholen gegeven; klik hier voor een korte aftermovie.

 

 • Cultuurregio Noord Limburg
  De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking van de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Mook en Middelaar, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert, ondersteund door de Provincie Limburg.
  Popmuziek is één van de speerpunten van de cultuurregio.

 

 • Opname live-muziek-video’s
  Samen met stichting WMA zijn meerdere concerten georganiseerd waarbij lokale muzikanten konden optreden. Enkele nummers van hun shows werden opgenomen, gemixt én opgenomen met meerdere videocamera’s.
  Deze video’s konden de artiesten weer gebruiken als visitekaartje.

 

 • Verder is de popcoördinator betrokken geweest bij muzikale ondersteuning van o.a. Bevrijdingsfestival Weert 2019, Weert Totaal Festival 2019, Muziek bij de Buren Weert 2019, Munten voor Muziek 2019, Graffiti jam festival Weerter’s Echte 2020 en meer.

 

 • De popcoördinator is daarnaast betrokken bij meerdere individuele hulp/ondersteunings-trajecten van lokale muzikanten.
  Zoektochten naar muzieklessen, repetitieruimtes, carrièrevragen en meer.