Info

Muzikanten hebben speelplekken nodig en de eerste stapjes op de muzikale ladder zet je op de lokale braderie, in het jeugdcentrum, talentenwedstrijd of in het café op de hoek. Op die plekken zien we helaas echter steeds minder vaak live muziek gespeeld worden, mede door de kosten die dit met zich mee brengt.

Hoe?
Met een donateurs actie via “voordekunst” heb ik, popcoördinator Weert, een geluidsset kunnen aanschaffen. Deze muziekset wordt gratis aangeboden aan live bands, muzikanten, horecazaken en andere locaties in de regio Weert die een podium willen bieden aan muziektalent.

Waarom?
Wij vinden het belangrijk dat (beginnende) livebands en -muzikanten zoveel mogelijk speelkansen krijgen. Helaas zien we het aantal speelplekken steeds verder teruglopen: weinig muzikanten en niet veel locaties beschikken over een muziekset waarmee het geluid overgedragen kan worden op het publiek en inhuren van dit materiaal (en de geluidstechnicus) helpt niet om het aantrekkelijk te maken.

Voor wie is de muziekset uiteindelijk bedoeld?
Live bands, muzikanten, horecazaken en andere locaties in de regio van Weert die een podium willen bieden aan muziektalent.

Hoe ziet deze muziekset eruit?
De daadwerkelijke muziekset bestaat uit:

Een BOSE L1 line-array systeem met 24 speakers.

Mengtafel /interface met 8 kanalen

– Opbergers voor de muziekset zodat deze bij transport niet beschadigd

– Drie Shure SM58 microfoons + bekabeling + microfoonstatieven

Voor nu en later:
Deze muziekset is heel goed, eenvoudig mee te nemen en redelijk eenvoudig in gebruik, maar niet geschikt om een volledige (pop)band mee te versterken. Daarvoor heb je een grotere set nodig, vaak veel meer microfoons én daarmee een technicus die alles aansluit en in balans mengt.

We hopen méér live muziek in de regio te gaan brengen. Wanneer een organisator de ene keer minder kosten heeft doordat onze set gebruikt wordt dat er een volgende keer daardoor wél gekozen wordt om ook een grote set met technicus in te huren.

Voorwaarden:

-Je kunt de muziekset volledig gratis lenen.

– Om de muziekset te kunnen lenen ga je naar het kopje Reserveren, hier kun je een datum inplannen en een verzoek indienen. Je zal een bevestiging mail ontvangen waarin jouw verzoek goed- of afgekeurd is.

-Je moet 18 jaar of ouder zijn en een geldig identiteitsbewijs meenemen bij het ophalen van de set (paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs).
Zelf jonger? Neem dan een ouder/begeleider mee.

-De locatie waar je de muziekset kunt ophalen is:
Vrakkerveld 6, 6002 AZ, Weert

-Als je de muziekset leent ga je akkoord met de onderstaande huurvoorwaarden. Deze onderteken je ook op de afgesproken datum bij het ophalen.
(zie PDF hieronder)

 

http://checkeentwee.nl/wp-content/uploads/2020/11/Huurvoorwaarden-Muziekset-Checkeentwee-1.pdf